Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup de lucru la Ministerul Sănătății care are ca obiectiv regândirea taxei de clawback pentru toate medicamentele

ro

07 Dec, 2017 22:51 1415 Marime text
Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții producătorilor de medicamente din cadrul Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice și din Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente, informează Ministerul Sănătății.       
 
La întâlnire au mai participat dr. Laurențiu Mihai, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și secretarii de stat dr. Rodica Nassar, dr. Cristian Grasu și dr. Octavian Alexandrescu din cadrul Ministerului Sănătății.
 
Alături de ministrul Florian Bodog s-a aflat și consilierul de stat al Primului ministru, prof.dr. Florian Popa.
 
În urma discuțiilor s-a stabilit înființarea unui grup de lucru asumat prin Ordin de ministru care are ca obiectiv regândirea taxei de clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru medicamentele ieftine care riscă să fie retrase de pe piață din considerente economice.
 
Grupul de lucru va începe să lucreze săptămâna viitoare la noile reglementări și va avea în componență, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății, pe cei ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, reprezentanți din cadrul Ministerul Finanțelor Publice și câte doi reprezentanți din partea asociațiilor producătorilor de medicamente.
 
“Vin cu propunerea de a lucra alături de minister și colegii de la casa de asigurări pentru stabilirea unor principii noi privind cuantumul taxei de clawback, în beneficiul pacienților noștri, astfel încât să putem asigura aprovizionarea cu medicamente fără disfuncționalități“, a declarat ministrul Bodog.
 
Asociațiile producătorilor au salutat propunerea ministrului Sănătății și au subliniat că este pentru prima oară când un ministru al Sănătății își asumă răspunderea rezolvării acestei situații, transparent, printr-un ordin de ministru.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii