Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gripa aviara la Tulcea

ro

16 Mar, 2010 19:09 1805 Marime text

O fermă de păsări din România a fost contaminată cu gripa aviară H5N1, acesta fiind primul caz confirmat în ultimul an în Uniunea Europeană, a anunţat Comisia Europeană.

Ferma este situată în comuna Letea, din Tulcea, în apropierea frontierei cu Ucraina. Au fost luate măsuri de prevenţie imediate, inclusiv sacrificarea păsărilor din fermă şi instituirea unei zone de protecţie de trei kilometri în jurul fermei, dar şi o zonă de supraveghere pe o rază de zece kilometri, fiind considerată cu risc ridicat de contaminare.

Ultimul caz de gripă aviară a fost confirmat în martie 2009, la o raţă sălbatică din Germania. De la apariţia sa în 2003, virusul H5N1 al gripei aviare a provocat moartea a peste 250 de persoane în întreaga lume, potrivit OMS.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eufrosin 16 Mar, 2010 21:44 Aparitia acestui virus inofensiv, constituie prilej de mare bucurie pentru vaccinatorul-sef, Streinu-Cercel si acolitii sai din sistem. Probabil Institutul Cantacuzino va nascoci un nou vaccin, porcino-aviar, care sa ne "protejeze" impotriva ambelor inchipuite probleme. Pacat de pasarile sacrificate - macar de le-ar fi dat in consum, macar pentru saraci, caci oricum carnea este buna. Si mai pacat e de cei care se nenorocesc singuri, inghitind gogoritzele rau mirositoare ale slehtei pusa pe reducerea si debilizarea romanilor cu orice pret: http://wp.me/pAmVJ-pq