Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grigore Baboianu şi-a dat demisia de la Administraţia Biosferei Delta Dunării. Viorica Bîscă, primul guvernator femeie

ro

11 Mar, 2012 12:12 2491 Marime text

Mâine, ministrul Laszlo Borbely va semna ordinul de numire în funcţie a primului guvernator femeie din istoria ARBDD: Viorica Bîscă este acum director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Tulcea.

Grigore Baboianu şi-a dat demisia în cursul acestei săptămâni. În 2011, la vizita la Tulcea, ministrul Mediului i-a dat un ultimatum lui Baboianu: „Nu este posibil ca într-un an să se confişte doar două kilograme de icre. Vreau o activitate mai susţinută", spunea în septembrie anul trecut Laszlo Borbely, referindu-se la fostul guvernator al Deltei Dunării, Grigore Baboianu.

Deşi a spus că nu a venit la Tulcea pentru a decide soarta guvernatorului, ministrul a sugerat că activitatea acestuia lasă de dorit şi că aşteaptă rezultate mai bune în scurt timp.

Ministrul a confirmat pentru „Adevărul" că noul guvernator va fi Viorica Bîscă.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aurelia 11 Mar, 2012 20:01 Este adevarat ca Romania nu are nevoie de specialisti si nici de functionari publici profesionisti. Totul se reduce la ambitii si la "pofta ce-am poftit".Cand se vorbea de un guvernator puternic si o institutie CE VA DEVENI PUTERNICA prin grija tuturor celor care sunt responsabili politic si administrativ, noi cei care muncim si traim in Delta, NE INTREBAM CARE ESTE PROFILUL ACELUI GUVERNATOR si in ce se va transforma institutia. Acum am inteles ca pe nimeni nu intereseaza in mod real complexitatea acesteii institutii, imaginea acesteia in Europa, braconajul, protectia mediului si a biodiversitatii, atragerea de fonduri si derularea de proiecte, imbunatatire legisaltiei si ar mai fi multe de adaugat ci doar schimbarea unor persoane competente, dar incomode si promovarea unor persoane care raspund comenzilor de partid, si cunosc problemele cu care se confrunta Delta doar din analizele de laborator.
  • rebina 11 Mar, 2012 11:33 se para ca Romania nu are nevoie de specialisti si oameni verticali in nici o institutie bugetara...poate d-na Basca va fi d-na de fier ceea ce si trebuie in lupta impotriva baraconajului daca acesta a fost totusi motivul real pt care de ceva vreme se urmareste inlocuirea lui Baboianu care e totusi un om de stiinta nu hingher pt braconieri...sunt destui politisti si chiar agenti ecologi care stiu ei ce stiu care sunt fratii lor de cruce si mai ales ierarhiile in braconaj si o duc bine mancand icrele alea de care vorbeste ministrul de resort...dar intreb eu a asigurat ministru conditiile si baza tehnico-materiala ca activitate de inspectie si control antibraconaj sa poata fi desfasurata in conditii optime?