Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greva generala din 31 mai va bloca tara

ro

23 May, 2010 20:49 1400 Marime text

Operaţii amânate, examene naţionale blocate, autobuze şi trenuri oprite, ghişee închise la administraţiile locale - aşa va arăta România pe 31 mai, când sindicatele vor declanşa greva generală. De suferit vor avea elevii care îşi dau examenul de bacalaureat, pacienţii, dar şi toţi cei care vor avea drumuri de făcut în oraş sau în ţară.

Pe 31 mai, trenurile vor rămâne în gări. Într-o zi normală circulă peste 1600 de garnituri de tren. Cele peste 1500 de autobuze, tramvaie şi troleibuze din Capitală vor rămâne în depouri.

Ultima grevă a angajaţilor a costat Regia Autonomă de Transporturi Bucureşti peste 100.000 de lei, reprezentând pierderile din veniturile unei zile normale de lucru.

Pe 31 mai este posibil să nu circule nici metrourile. Drept urmare, bucureştenii pot conta pe maşinile personale, taxiuri sau pot merge pe jos.

Printre cei mai afectaţi de grevă vor fi cu siguranţă elevii din clsa a XII-a, care îşi dau bacalaureatul. De pe 31 mai şi până pe 4 iunie este programat examenul la limbi străine.

Angajaţii din sistemul sanitar vor participa şi ei la grevă. Medicii vor asigura 30% din activitate. Operaţiile vor fi reprogramate exceptând urgenţele şi intervenţiile care nu pot fi amânate.

Vor înceta activitatea şi funcţionarii publici, drept urmare ghişeele de la administraţiile locale vor fi închise. Motivele acestor acţiuni de protest sunt "reducerea drastică a veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală şi iminentele disponibilizări anunţate de către reprezentanţii Guvernului României".

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii