Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gregorian Bivolaru vrea redeschiderea procesului de la Sibiu

ro

21 Sep, 2016 12:16 2218 Marime text
Tribunalul Sibiu a decis astăzi să citeze toate părțile pe 17 octombrie pentru a putea judeca cererea liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, prin care acesta cere redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat, pe motiv că judecarea sa s-a făcut în lipsă.
 
"S-a amânat cauza pe data de 17 luna viitoare, întrucât s-a apreciat că este necesară citarea celorlalte părți care au fost în dosarul inițial", a declarat avocatul lui Gregorian Bivolaru, Tiberius Bărbăcioru, citat de Agerpes.
 
Gregorian Bivolaru a fost prezent în cursul zilei de astăzi în sala de judecată de la Sibiu, fiind apărat de doi avocați. Bivolaru a declarat judecătoarei că își dorește redeschiderea procesului. Întrebat de judecătoare dacă își susține cererea de redeschidere a procesului penal, Gregorian Bivolaru a răspuns: "Da, o susțin. Și am o mulțime de motive să fac contestație".
 
Atât la intrarea, cât și la ieșirea din sala de judecată, Bivolaru nu a dorit să discute direct cu jurnaliștii, ci doar prin intermediul avocatului și a purtătorului de cuvânt al MISA.
 
Întrebată dacă speră ca acest proces să fie redeschis, Cosmina Oprea, purtătoarea de cuvânt a liderului spiritual MISA, a declarat: "Evident, pentru că a fost deja achitat, atât în instanța de fond, cât și în instanța de apel. Ne așteptăm ca acest proces să fie redeschis și decizia să fie corectă. Domnul Gregorian Bivolaru este nevinovat, cum s-a dovedit deja de atâtea ori'.
 
Principalul motiv pentru care Gregorian Bivolaru cere redeschiderea procesului de la Sibiu este că nu a putut să fie prezent, pentru că a cerut azil în Suedia, iar avocatul său susține că viața lui Bivolaru era și este pusă în pericol.
 
"Motivul este unul tot prevăzut de legea procedural penală, și anume că dosarul s-a judecat în lipsa clientului nostru, mă refer la domnul Gregorian Bivolaru, în condițiile în care acesta avea statutul de azilant. Viața, integritatea corporală, era pusă în primejdie, conform unei hotărâri a Curții Supreme din Suedia, în condițiile în care el s-ar fi întors în România, situație care, din punctul nostru de vedere, se perpetuează și astăzi. (...) N-aș intra în amănunte", a spus avocatul Tiberius Bărbăcioru.
 
Potrivit avocatului Bărbăcioru, liderul spiritual MISA "nu a comentat sub nicio formă condițiile de detenție".
 
Dosarul lui Gregorian Bivolaru care se judecă în prezent a fost înregistrat la Tribunalul Sibiu în august 2016.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii