Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Green Week” – noi valenţe ale trend-ului eco

ro

26 May, 2011 14:54 1003 Marime text

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, 5 iunie, la Constanţa ONG Mare Nostru va organiza evenimentul „Green Week" care se va desfăşura în perioada 31 mai-5 iunie 2011. Printre activităţile care vor avea loc, în cadrul acestui eveniment, se numără: un concurs de origami şi quilling, un concurs de tip treasure hunt, dezbateri pe teme de mediu şi o tombolă cu premii pentru cei care colectează responsabil ulei vegetal uzat.

Prima activitate din cadrul evenimentului, care va avea loc pe data de 31 mai în Tomis Mall, este concursul de origami şi quilling. Competiţia se adresează preşcolarilor şi vizează realizarea unor figurine, având ca tematică natura înconjurătoare. Concomitent, artişti handmade vor susţine o demonstraţie a acestor tehnici pentru cei prezenţi. De asemenea, pe data de 2 iunie, elevii de şcoală generală se vor întrece într-un concurs de tip vânătoare de comori în aer liber, acţiune care se va desfăşura în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Cea de-a treia activitate se adresează liceenilor şi va avea loc pe 4 iunie la Liceul Teoretic „Ovidius". În cadrul acestei acţiuni, tinerii liceeni vor fi implicaţi în ateliere distractiv-educative şi vor participa la dezbateri pe teme de mediu, analizând probleme controversate din multiple perspective. Rezultatele acestora se vor transforma în rezoluţii sau planuri de acţiune. Activitatea care va încheia evenimentul „Green Week" se adresează întregii comunităţi locale şi constă într-o acţiune de colectare a uleiului vegetal uzat. Constănţenii sunt aşteptaţi duminică, 5 iunie, în intervalul 15.00-17.00, în Tomis Mall Constanţa (etaj 3) pentru a preda uleiul rezidual care le rămâne de la gătit. Pentru fiecare jumătate de litru de ulei vor primi câte un bilet la tombola organizată de ONG Mare Nostrum, având astfel şansa de a câştiga unul dintre premiile puse în joc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii