Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Grădina Botanică din Techirghiol a prins viaţă! (galerie foto)

ro

30 Mar, 2016 11:28 4601 Marime text
În sediul administrativ al Grădinii Botanice Techirghiol are loc la această oră o conferinţă de finalizare a proiectului „Arta grădinăritului transfrontalier la Marea Neagră”. Simultan se organizează şi Ziua Porţilor Deschise.

Viceprimarul cu atribuţii de primar Iulian Soceanu a declarat, în cadrul evenimentului de inaugurare a Grădinii Botanice că aceasta este o nouă atracţie pentru Techirghiol.
 

„Astăzi aşezăm pe harta turismului Grădina Botanică, care este de interes judeţean”, a declarat Iulian Soceanu.

 
Proiectul a avut o valoare de 1288217.86 euro şi a avut cinci parteneri: Primăria Techirghiol, Universitatea Ovidiu, Grădina Botanică Balcic, Centrul Cultural, Palatul Balcic.

”Noua investiție este un instrument de promovare a turismului transfrontalier”, a declarat managerul de proiect Mioara Axân.

 
Au fost create zece locuri de muncă în Techirghiol și șase în Balcic. 

UPDATE, ora 11.35:


Biletul de intrare este de 10 lei. Socianu a mai spus că mai sunt lucruri de pus la punct în grădină, făcând referire la plante.
 

"Sper ca în câțiva ani să avem o grădină ca la Balcic. Și peste câțiva ani să ne odihnim la umbra copacilor plantați acum".


Președintele Fundației Bret România a oferit noii Grădini Botanice un dar: bulbi de lalele olandeze.
Pentru crearea grădinii s-au urmărit multe elemente din grădina de la Balcic.
 
În Grădina botanică de la Techirghiol există un lac artificial, foișoare, statuia reginei Maria, și a regelui Mihai și peste 20.000 de plante.
 
Ionel Soceanu spune că administrația publică locală va face totul pentru ca noua invesție să atragă cât mai mulți turiști.

Sursa foto: ziuadeconstanta.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii