Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google-omagiu celui ce ne-a încântat copilăria cu Cenușăreasa, Tom Degețelul, Motanul încălțat

ro

12 Jan, 2016 04:30 2008 Marime text
 
Charles Perrault. Astăzi la cea de-a 388-a zi aniversară a scriitorului francez Google și-a schimbat pagina de start.
Pentru Doodle, de astăzi, artista Sophie Diao a creat o compilație de imagini din poveștile scrise de Charles Perrault și care ne-au încântat copilăria: Mama Gâscă, Tom degețelul, Motanul încălțat, Cenuțăreasa, Frumoasa din pădurea adormită.

Charles Perrault (n. 1628, Paris - d. 1703) a fost un poet francez, scriitor de proză și povestitor, membru de frunte al Academiei Franceze, care a avut un rol de frunte preponderent în disputa literară, cunoscută sub numele de „Cearta dintre antici și moderni”. Devine celebru prin poveștile lui pentru copii: Contes de ma mère l'oye Barbă albastră (poveste), Tom Degețelul (1697: Poveștile mamei mele gâsca), scrie wikipedia.org.
A fost avocat de meserie. Și-a câștigat reputația literară prin 1660 cu niște versuri ușoare și poezii de dragoste și și-a petrecut restul vieții promovând studierea literaturii și a artei. A devenit membru al Academiei Franceze, care s-a divizat curând după cearta dintre antici și moderni, în 1671. Perrault susținea vederile modernilor pentru progresul civilizației. Poemul său, Le siècle de Louis de Grand (1687: Epoca lui Ludovic cel Mare) pune scriitori ca Molière și François de Malherbe deasupra unor scriitori clasici ai Greciei antice și Romei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii