Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google celebrează 44 de ani de la „naşterea Hip-Hopului” cu un Doodle interactiv

ro

11 Aug, 2017 12:56 1669 Marime text
Pe 11 august 1973, un DJ american cu origini jamaicane, în vârstă de 18 ani, pe numele de scenă Kool Herc a organizat o petrecere pentru noul an şcolar la 1520 Sedgwick Avenue în Bronx, New York.

În timp ce era la platane, a decis să facă ceva diferit. În loc să mixeze melodiile de la cap la coadă, el mixa doar partea instrumentală numită şi „breaks”(n.r. părţi de instrumental sau de percuţie care întrerupe melodia pentru a crea suspans sau pentru a trece de la o melodie la alta), părţi în care a observat cum oamenii simţeau ritmul. În timpul acestor „pauze” prietenul lui, Coke La Rock, distra mulţimea cu ajutorul microfonului. Şi aşa s-a născut Hip-Hopul.

Google a decis să omagieze aniversarea celor 44 de ani printr-un Doodle interactiv, unde utilizatorii pot învăţa despre istoria Hip-Hopului şi pot mixa melodii celebre după bunul plac. Artistul care a realizat logo-ul este celebrul grafician Cey Adams, iar întreaga experienţă este narată de legendarul Fab 5 Freddy, prezentatorul emisiunii “Yo! MTV Raps.”

Sursă foto: caputură Google
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii