Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Becali s-a despărţit de omul său de încredere, Teia Sponte?

ro

17 Jul, 2015 09:07 2390 Marime text
 
Noul sezon a început de câteva săptămâni şi, la meciurile Stelei, o prezenţă care se dorea cât mai discretă a devenit acum o certitudine, în sensul că nu mai e deloc văzut în loja conducerii steliste. Gigi Becali i-a spus „La revedere!“ omului său cu valiza, afaceristul care conducea din umbră Steaua, pe numele lui Teia Sponte. “De fapt, Teia s-a supărat pe Gigi şi nu mai vorbeşte cu el. Dar e drept că nici Gigi nu a schiţat nici cel mai mic gest să-l întoarcă pe prietenul său. Cei doi erau super amici, ştim cu toţii asta. Dar nu o să vă vină să credeţi de la ce s-au certat”, a dezvăluit o sursă din anturajul celor doi.

Teia Sponte a simţit pentru prima dată cum prietenul său nu mai apleacă urechea la sfaturile sale şi, din orgoliu, nu a mai dorit să vină la meciurile echipei şi chiar nici fiul său nu a mai călcat pe la lojă, deşi simpatizează echipa campioană.
Deşi ruptura lor a fost declanşată involuntar de Reghecampf, relaţia dintre cei doi “scârţia” serios de ceva vreme. Apropiaţii celor doi vorbesc de faptul că în urmă cu un an, pe când Steaua dorea să-l vândă pe Florin Gardoş, la Gigi Becali a ajuns informaţia că un club din fostul spaţiu sovietic dă 6 milioane de euro pentru internaţionalul român. Era vorba de Dinamo Kiev, dar impresarul omisese intenţionat numele echipei pentru a nu-i sufla nimeni "ciorba din farfurie".

Se pare că atunci, unii dintre prietenii lui Gigi Becali au coordonat o amplă anchetă pentru a afla care e clubul ce-l doreşte pe Gardoş, în speranţa că vor da un tun fără să mişte un deget. “Au luat toate cluburile la rând şi au sunat să afle de la cine e oferta, cui i-a fost propus Gardoş şi ce echipă îl vrea. Ceva incredibil”, a povestit o sursă. Apoi, după ce s-a aflat că e vorba de Dinamo Kiev, Becali a fost minţit că de fapt impresarii ucraineni solicită un comision de un milion de euro ca să se perfecteze mutarea şi că va trebui, fie să se mulţumească cu mai puţin, fie să solicite mai mult.

Gigi Becali nu are o relaţie bună nici azi cu vărul său, Giovani Becali, dar totuşi nimeni nu se aştepta ca finanţatorul stelist să se despartă de Teia Sponte. Acesta din urmă a fost unul dintre oamenii săi de maximă încredere şi care l-a ajutat să pună mâna pe echipa Steaua şi i-a facilitat să “ascundă” marca de furia lui Sebastian Bodu.
Teia Sponte l-a ajutat pe Becali să păstreze Steaua

În 2005, şeful ANAF din acea perioadă îi pusese sechestru pe avere din cauza unei datorii de aproape 12 milioane de euro, pe care Steaua o avea faţă de stat şi care nu a fost achitată nici în ziua de azi şi e suportată de toţi cetăţenii români care îşi plătesc taxele.

Conflictul de interese putea fi luat în discuţie pentru că la Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti preşedinte era Teia Sponte, în timp ce vice-preşedinte era chiar George Becali! Culmea, Teia Sponte făcea parte şi din SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA şi era vicepreşedinte la Steaua. Invers! Practic, îşi pasau între ei marca Steaua, pentru suma derizorie de numai 10 milioane lei vechi, cum apare pe primul contract de cesiune din 2004, şi ulterior pentru 1000 de lei cum reiese din contractul de cesiune din 2005.

Iată ce spunea Gigi Becali la vremea respectivă despre "manevra" pe care o pusese la cale: "Sebastian Bodu a zis că marca Stelei valorează o sută de milioane de dolari. Azi, printr-un contract de cesiune, am cedat marca Steaua vechii asociaţii care este debitoare la stat. În acest moment, vechea societate nu mai este insolvabilă, deoarece are această marcă. Am renunţat şi la istorie, şi la tradiţie, la tot. Am înregistrat acest contract de cesiune la Administraţia Finanţelor Publice sector 6".

Sursa:  prosport.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii