Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigantul german RWE se întoarce în România. Printre proiectele sale-parcuri eoliene şi reactoarele 3 si 4 de la Cernavodă

ro

20 Dec, 2011 11:44 828 Marime text

Nemţii au primit licenţa de furnizor de energie. În trecut, RWE s-a mai implicat în proiectul de construcţie a reactoarelor 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă precum şi în două parcuri eoliene. Nimic concret nu s-a realizat, însă.

RWE Suply and Trading, o filială a concernului RWE, companie germană de utilităţi cu afaceri de 50 de miliarde de euro, a primit o licenţă de furnizare de electricitate din partea Agenţiei de Reglementare în Energie.

RWE intră, astfel, în rândul traderilor de energie unde se găsesc nume sonore precum Energy Holding, Alpiq, Electomagnetica ori Alro. Actul eliberat de ANRE reprezintă şi o întoarcere a nemţilor pe piaţa românească pe care o părăsiseră acum un an. Nu presupune, însă, nici o investiţie majoră. „Cumpără şi vinde energie. Ai nevoie de un birou, un calculator, 2-3 angajaţi şi o secretară. Sunt zeci de traderi cu licenţă, însă nu sunt mulţi activi", este de părere Alexandru Săndulescu, director Politici Energetice în Ministerul Economiei.

sursa: http://www.money.ro/

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii