Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Hagi va trimite o mică naţională în Franţa

ro

15 Mar, 2016 20:02 2636 Marime text
 
Cupa Hagi Danone, cea mai importantă competiţie de fotbal din România pentru copiii de 10- 12 ani, îşi va desfăşura în acest an cea de-a şaptea ediţie. Că în fiecare an, cele mai bune echipe şcolare şi cluburi de top din ţară vor juca pentru şansa unică de a reprezenta România la Danone Nations Cup, „Mondialul puştilor”, competiţie al cărei ambasador e Zinedine Zidane.
 
Sub sloganul „Crede în visul tău!”, Danone şi Fundaţia “Gheorghe Hagi” îi învaţă pe tinerii fotbalişti bazele unei cariere de succes: un stil de viaţă sănătos, spirit fair-play şi profesionalism. Anual, 2000 de copii participa la Cupa Hagi Danone şi, până în prezent, peste 15.000 de mici fotbalişti au trăit experienţă competiţiei în România, iar cei mai norocoşi dintre ei au devenit campioni naţionali şi au jucat pentru prima dată în culorile ţării lor la Finală Mondială Danone pe stadioane celebre că Wembley sau Santiago Barnabeu.
 


În prima faza, competiţia care i-a lansat, printre alţii, pe Gabi Torje şi Ianis Hagi, va avea 4 etape zonale, la care vor participa echipele celor mai bune şcoli din acele regiuni, după cum urmează:

1. Etapă Zonală Piteşti | Şcoală de Fotbal “Nicolae Dobrin” (26-27 martie);
2. Etapă Zonală Timişoara | Liceul cu Program Sportiv “Banatul” (2-3 aprilie);
3. Etapă Zonală Suceava | Stadionul “Areni” (16-17 aprilie);
4. Etapă Zonală Bucureşti | Liceul cu Program Sportiv “Mircea Eliade” (13-15 mai).


Turneul Final al Cupei Hagi Danone se va ţine la Academia Hagi din Constanţa, între 25 şi 29 mai. 6 şcoli şi 6 cluburi vor juca pentru titlul de campioană a României. Pe lângă cele 4 câştigătoare ale fazelor zonale, două alte şcoli se vor mai alătură în turneul care poate trimite 12 tineri fotbalişti la întâlnirea cu marele Zidane – în urmă rezultatelor obţinute în anii anteriori, Liceul Teoretic “Eugen Pora” din Cluj-Napoca şi Şcoală Gimnazială “Liviu Rebreanu” din TarguMures au câştigat biletele pentru marea finală naţională de la finalul lui mai.
 
Cele 6 cluburi de fotbal care visează să ajungă la Paris cu pustii lor minune sunt C.S. Dinamyk Craiova, A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureş, A.C.S. Luceafărul Drobeta Turnu Severin, C.S. Kinder Târgovişte şi A.C.S. Viitorul Cluj, împreună cu gazdă fazei finale, Academia Hagi.
 
Câştigătoarea turneului final va fi desemnată campioană naţională, iar cei 12 copii campioni vor îmbracă tricourile României în toamna, la Danone Nations Cup, când vor juca la Paris pentru titlul suprem alături de alte 31 de mici naţionale din toată lumea.
 
„E deja al şaptelea an în care, împreună cu Danone, aducem mii de copii faţă în faţă cu o prima competiţie la nivel profesionist, cu şansă unică de a juca pentru Română de la o vârstă fragedă. Fiecare ediţie ne-a arătat jucători din ce în ce mai buni care merită să ajungă, într-o zi, la echipe importante din România şi din străinătate. Cupa Hagi Danone e doar începutul pentru ei. Noi le dăm startul şi le explicăm copiilor paşii unui drum lung şi sănătos în sport, iar ei vor alege felul în care vor continuă acest drum.” a spus Gheorghe Hagi, Ambasadorul Cupei Hagi Danone.
 
Anul trecut, echipa Academiei Hagi a fost reprezentanta României la Cupa Naţiunilor Danone, turneu ce s-a desfăşurat în Marrakech, Maroc. Cel mai bun rezultat al nostru la turneul mondial s-a înregistrat în 2014, când tot echipa Academiei Hagi a reuşit să termine competiţia pe locul 6, fiind oprită doar de naţională care avea să câştige trofeul, cea a Japoniei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii