Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Dragomir – „România are nevoie de o clasă politică nouă”

ro

03 Dec, 2015 13:09 955 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, susține că întreaga clasă politică trebuie să dea dovadă de seriozitate și să răspundă pozitiv mesajelor primite din partea societății civile.

„La o lună după demisia lui Victor Ponta din funcția de prim-ministru, ca urmare a tragediei produse în Clubul Colectiv, ne aflăm astăzi într-un moment în care, mai mult ca oricând, trebuie să dăm dovadă de seriozitate și să răspundem pozitiv mesajelor primite de la societatea civilă. Imediat după acel devastator incendiu, mii de oameni din întreaga țară au ieșit în stradă. Au transmis mesaje dure împotriva politicienilor, au cerut demisii. De atunci se vorbește constant despre reformarea întregii clase politice și a administrației publice, despre eliminarea corupției, dar și despre oameni care să schimbe politica românească”, declară deputatul Gheorghe Dragomir.

Liderul PNL Constanța consideră că „avem datoria să respectăm anumite criterii și să promovăm, la alegerile din 2016, candidați pregătiți, dar și cu o reputație nepătată. România are nevoie de o clasă politică nouă. Acei tineri care au ieșit în stradă ne-au dat un ultimatum: vor schimbare, vor să fie ascultați, respectați și implicați. Trebuie să ținem cont de cerințele și așteptările lor. Singurele valori în funcție de care acțiunea politică poate fi orientată în acest moment sunt onestitatea, integritatea și transparența”.

În acest context, parlamentarul liberal amintește criteriile care vor fi respectate de candidaţii PNL la alegerile locale şi parlamentare. „Partidul Național Liberal își asumă răspunderea privind filtrarea tuturor candidaților la alegerile locale și parlamentare pe baza unor criterii clare, care sunt mai mult decât niște criterii de integritate, pentru a-și defini un profil corect în alegeri, în acord și în parteneriat cu societatea. Aceste criterii de selecție a candidaților vizează lustrația, traseismul politic, nepotismul, contractele cu statul, falsul în declarații, incompatibilitatea și conflictul de interese, plagiatul, datoriile la bugetul de stat și, nu în ultimul rând, problemele penale. Chiar dacă adoptând aceste criterii vom pierde la capitolul uman, vom avea, în schimb, numai de câștigat la capitolele încredere și integritate. Este important să alegem oameni care să reprezinte viitorul, în concordanță cu mesajul transmis de societate. Avem nevoie de oameni politici integri, profesioniști, care înțeleg că onoarea și decența în politică sunt absolut necesare!”, conchide deputatul PNL de Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii