Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BAC Mangalia 2013 Gheorghe Amza, condamnat la doi ani de închisoare pentru luare de mită

ro

02 Mar, 2015 23:14 3007 Marime text
Preşedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Bănescu" din Mangalia din 2013, Gheorghe Amza, a fost condamnat, azi, de Tribunalul Constanţa la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, celelalte persoane judecate primind pedepse cu suspendare, însă decizia nu este definitivă.
 
În acest dosar, au fost judecate de Tribunalul Constanţa 12 persoane, printre care profesori, elevi şi părinţi, acestea fiind acuzate de către procurorii DNA de fraudarea examenului de bacalaureat susţinut în iunie-iulie 2013, transmite Mediafax.
 
Astfel, Gheorghe Amza, preşedinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Instanţa a decis totodată confiscarea de la Gheorghe Amza a sumelor de 3.000 de euro şi 1.863 de lei.
 
De asemenea, Ingrid Iulia Rădulescu, vicepreşedinte al comisiei respective, a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Profesorii Florin Pădureanu, Doina Manoleasa şi Valeria Maria Tudosa, membri în comisia de bacalaureat, şi Otilia Stere, secretara comisiei, au primit doi ani de închisoare cu suspendare, Mihaela Valentina Balint, cadru didactic supraveghetor în cadrul comisiei de bacalaureat, a fost condamnată la 10 luni de închisoare cu suspendare, iar Veronica Cara la şase luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită.
 
Cilica Stângaciu şi Aurel Boboşatu, candidaţi la examenul de bacalaureat, au fost condamnaţi la şase, respectiv patru luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită. Totodată, Gabriela Alexoiu şi Viorel Urziceanu, părinţi ai unor candidaţi la examenul de bacalaureat, au primit patru luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.
 
Decizia magistraţilor poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare. Procurorii arătau, în rechizitoriul trimis instanţei, că în cursul lunilor iunie-iulie 2013, Gheorghe Amza, preşedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia, a primit mită, prin intermediari, de la mai mulţi candidaţi la examen, suma totală de 3.000 de euro şi contravaloarea cazării într-un hotel din staţiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei, şi a serviciilor de masă, pentru a-i ajuta să promoveze fraudulos proba la disciplina chimie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii