Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Germania si Franta ar putea crea moneda "Euro 2"

ro

19 Jun, 2010 21:12 1035 Marime text
Noua monedă ar urma să fie implementată numai în statele bogate din zona euro, cu scopul de a le distanţa de rudele lor mai sărace din sud, precum Grecia, Spania şi Portugalia.

Germania şi Franţa iau în considerare tot mai în serios implementarea unei a doua monede unice comunitare, cu scopul de a distanţa statele nordice din Europa, cu economii puternice, de cele sudice, cu mari probleme financiare, scrie Telegraph.co.uk, citând o sursă apropiată negocierilor.

Astfel, Germania, Franţa, Olanda, Austria, Danemarca şi Finlanda ar putea adopta o nouă monedă unică pe lângă cea existentă deja, în vreme Grecia, Spania, Portugalia, Italia vor rămâne numai cu vechea monedă.

După luarea unei astfel de măsuri, vechiul euro se va devaloriza puternic în faţa noii monede, însă atât statele din nordul Europei cât şi cele din sud vor ieşi în avantaj: primele vor scăpa de povara celor din urmă, iar aceastea vor evita să fie date afară din zone euro şi nu vor trebui astfel să ţină piept greutăţilor economice de unele singure.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii