Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gerard Depardieu şi alţi 12 artişti, interzişi la radio şi televiziune

ro

08 Aug, 2015 21:39 1540 Marime text
 
Ucraina a plasat astăzi pe lista neagră un număr de 13 artiști considerați de Kiev „o amenințare pentru securitatea națională", acuzându-i că i-au susținut pe rebelii separatiști din est și anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova, informează Agerpres.

Acești artiști, în mare majoritate actori și cântăreți ruși, sunt acum interziși la posturile de televiziune și de radio din Ucraina, a anunțat Ministerul ucrainean al Culturii, care a făcut publică această listă, potrivit Agerpres.

Printre cei 13 ruși de pe lista neagră se află și actorul francez Gérard Depardieu, devenit cetățean rus în urmă cu doi ani și declarat deja persona non grata în Ucraina la sfârșitul lui iulie. Nici televiziunile și nici cinematografele nu au dreptul să difuzeze filme în care apar actorii de pe lista neagră, a explicat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Darina Gloușcenko, adăugând că licențele pentru aceste filme vor fi revocate în curând de agenția ucraineană pentru cinema.

Interdicția va afecta inclusiv filme din epoca sovietică, printre care și cele în care apare fostul star din perioada URSS Mihail Boiarski, care figurează pe listă întrucât guvernul de la Kiev îi reproșează semnarea unei scrisori publice de susținere a anexării Crimeii, a precizat Darina Glușcenko. De asemenea, cântecele artiștilor ruși care se află pe listă nu vor putea fi difuzate nici la radio, și nici la televiziune.

Astfel, legendarul Iosif Kobzon, acum deputat, supranumit "Frank Sinatra al URSS", este acum interzis pe posturile ucrainene, pe lângă faptul că este vizat de sancțiuni europene pentru susținerea separatiștilor proruși. Relațiile între Ucraina și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel după anexarea Crimeii în martie 2014, urmată de rebeliunea prorusă din estul Ucrainei, despre care Kievul și statele occidentale susțin că ar fi susținută militar de Kremlin. Conflictul armat s-a soldat deja cu peste 6.800 de morți în 16 luni.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: telegraph.co.uk
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii