Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ce nume sunt vehiculate pentru preluarea funcţiei George Maior şi-a dat demisia din fruntea SRI

ro

27 Jan, 2015 13:09 1985 Marime text
George Maior a demisionat din funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit România TV, preşedintele României, Klaus Iohannis a acceptat demisia şefului SRI.

Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, ora 13.15
Directorul Serviciului Român de Informații, domnul George Maior, și-a înaintat demisia de la conducerea SRI Președintelui României, marți, 27 ianuarie a.c. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în 7 ianuarie, la Adevărul Live, întrebat dacă ia în calcul numirea unor noi şefi la SRI şi SIE, că săptămânile viitoare va analiza această chestiune şi va comunica concluzia, pentru că nu o are şi a adăugat că este ”o discuţie puţin artificială”, notează Mediafax.

Întrebat dacă directorul SRI, George Maior, ar trebui să îşi continue mandatul sau ar trebui schimbat, în condiţiile în care acesta a anunţat că îşi depune mandatul la dispoziţia noului preşedinte, Klaus Iohannis a răspuns: ”Cred că e o discuţie puţin artificială. Postul este ocupat, SRI funcţionează în parametri buni, nu văd de ce ar trebui să forţăm o astfel de discuţie. Chiar nu simt nevoia de a face din asta o temă”.

În 5 noiembrie, directorul SRI, George Maior, a afirmat că la învestirea noului preşedinte îşi va prezenta mandatul, spre evaluare, menţionând că, până la acel moment şi atât timp cât va fi în fruntea SRI, nu manifestă şi nu confirmă "interesul pentru un anume rol profesional în viitor".


UPDATE, ora 14.00

Fostul ofiter SRI şi senator PSD în Comisia de control a SRI, Daniel Savu a declarat ca directorul SRI George Maior luase, în opinia sa, decizia de a demisiona înainte de a acorda interviul care a făcut valuri în presă la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit Stitipesurse.ro.

Citeşte şi Stiripesurse.ro: Fost ofiter SRI, detalii privind demisia lui Maior

UPDATE, ora 14.15

Noul şef SRI va fi întâi audiat de către comisia însărcinată să exercite controlul parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, iar această comisie va prezenta un raport în fata celor două Camere ale Parlamentului. Citeşte şi Stiripesurse.ro: Ce se întâmplă după demisia lui George Maior. Cum va fi ales noul director al SRI


UPDATE, ora 14.24

Ce nume sunt vehiculate la şefia SRI şi cine ar putea ocupa postul vacant, citeşte în Stiripesurse.ro: Cine poate lua SRI. Numele vehiculate în mediul politic

UPDATE, ora 14.10

Deputatul Cezar Preda, membru în comisia parlamenară de control al activităţii SRI, a declarat,  pentru MEDIAFAX, că l-a „surprins” demisia lui George Maior din funcţia de director SRI, ca „orice demisie care întrerupe ceva ce merge foarte bine”.


„Orice demisie care întrerupe ceva care merge foarte bine te surprinde. M-a surprins demisia domnului Maior. Demisia unui director al Serviciului Român de Informaţii nu este un lucru simplu, nu este un lucru uşor. Motivele cred că le-a explicat preşedintelui Iohannis şi avem un serviciu care la ora actuală nu are director”, a precizat Cezar Preda, citat de Mediafax.

El a mai spus că SRI este un serviciu profesionist, care s-a modernizat şi a ajuns la 55% din încrederea electoratului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii