Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Maior, abonat la B1?

ro

19 Jul, 2015 00:22 2133 Marime text
 
Noul ambasador al României în SUA, George Maior, a fost din nou invitat la B1 TV, la şase luni de la declaraţiile din aceeaşi emisiune care au contribuit la decizia de a demisiona din fruntea SRI. „Aș vrea să precizez că eu mi-am oferit foarte clar demisia încă din perioada de precampanie electorală. Acel interviu (acordat lui Dan Andronic la sfârșitul lunii ianuarie, interviu care a generat discuții care au dus la demisia lui Maior din fruntea SRI- n.red.) poate că, într-adevăr, a readus în dezbatere vechea mea dorință de a-mi exprima o idee foarte sănătoasă cred pentru democrație că un director pus față-n față cu un nou președinte este într-un fel obligat moral să își pună în evaluare mandatul și să genereze cel puțin o discuție pe termenii acestui mandat și pe viitor. Și acest lucru s-a întâmplat”, a spus Maior.
Fostul director al SRI a precizat că, într-adevăr, a fost o situație mai complexă în legătură cu acel interviu și aceasta datorită faptului că în dezbatere erau anumite proiecte de lege foarte utile pentru Serviciu pentru care s-a bătut: "Regret poate interpretarea unora dintre afirmațiile mele de către aceia care chiar ar fi dorit să nu mai continui în această funcție. Aceasta este o cu totul altă chestiune, lumea are tot dreptul să interpreteze, libertatea de expresie bineînțeles este totală. Probabil în afară de cel care o exercită, atunci eram director". Maior a mai afirmat că și acum refuză să creadă că oameni inteligenți au putut crede că a proferat amenințări la adresa unor instituții importante, cum ar fi Curtea Constituțională. 
El a mai spus că românii trebuie să se pregătească pentru a lua decizii grele, iar "anumiţi oameni vor trebui să îşi sacrifice popularitatea de care beneficiază": "Să nu ne iluzionăm că trăim în pacea kantiană pe teritoriul naţional mioritic. Nu se întâmplă acest lucru. Nu se va întâmpla şi atunci trebuie să fim pregătiţi pentru decizii grele. Inclusiv din punct de vedere al devianţei de la o anumită ideologie sau de la comandamentele, fie că e vorba de Facebook, mass-media sau ce vreţi dvs".
Totodată, George Maior a declarat că, deşi nu este un fenomen, există români, cazuri izolate, care luptă sub culorile Statului Islamic.

sursafoto: blitzmagazine.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii