Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul Bradshaw în vizită oficială, la Poligonul Smârdan

ro

21 Apr, 2015 07:45 1797 Marime text
Ministrul Duşa şi generalul Bradshaw vor participa la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului Wind Spring 15, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Ministrul Apărării Naţionale (MApN), Mircea Duşa, şi generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa, se vor afla azi, în Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi unde, de la ora 14.30 se va desfăşura exerciţiul internaţional Wind Spring 15.

Generalul Bradshaw se va afla timp de două zile, 21 şi 22 aprilie, într-o vizită oficială în ţara noastră, se mai arată în comunicatul citat.

La exerciţiul Wind Spring 15, care se desfăşoară între 16 şi 30 aprilie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian de la Mihail Kogălniceanu (CAAMK), judeţul Constanţa, participă peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii.

Exerciţiul are ca scop antrenarea în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO sau partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene.

În cadrul Wind Spring 15 au loc exerciţii de comandament, trageri de luptă, rezolvarea unor situaţii tactice complexe.

Exerciţiul face parte din seria activităţilor de instruire în comun care se desfăşoară atât în ţară cât şi în afara teritoriului naţional, în cadrul operaţiei „Atlantic Resolve”, pentru demonstrarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, în special în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.

Sursa foto: mapn.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii