Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalii englezi vor ca Anglia să rămână în Uniunea Europeană

ro

24 Feb, 2016 16:58 2352 Marime text
 
Publicația Daily Telegraph a publicat o scrisoare, semnată de 13 generali în rezervă, printre care și foști șefi ai Statului Major al armatei britanice - Lord Bramall, Lord Guthrie, Lord Boyce și Jock Stirrup, prin care se arată că ieșirea din Uniunea Europeană ar putea submina capacitatea Marii Britanii de a lupta împotriva unor amenințări precum cele reprezentate de gruparea jihadistă Statul (SI) sau de Rusia.
 

"Într-o lume plină de pericole, (apartenența la Uniunea Europeană) ne ajută să ne protejăm populația, prosperitatea și modul de viață. Prin urmare, considerăm că este în interesul nostru național să rămânem membri ai UE. Europa se confruntă cu o serie de provocări grave la adresa securității, cum ar fi instabilitatea din Orientul Mijlociu, dezvoltarea grupării SI și resurgența naționalismului și a agresivității ruse. Marea Britanie va trebui să facă față acestor amenințări, indiferent dacă va fi în UE sau nu. Însă în UE, suntem mai puternici", atrag atenția cei 13 generali în rezervă, cu patru luni înaintea referendumului privind apartenența Marii Britanii la UE.

 
Aceste argumente se bazează pe poziția premierului britanic David Cameron, care susține că Marea Britanie va fi „mai în siguranță în UE decât în afara ei. Conform unui sondaj al institutului YouGov publicat astăzi de Times, 38% dintre persoanele intervievate vor ca Marea Britanie să iasă din UE, 37% vor să rămână, iar 25% sunt indeciși sau nu intenționează să meargă la vot.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii