Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

gazetadenavodari.ro Radu Volcinschi, „nașul” transportatorilor?

ro

15 May, 2014 11:14 1840 Marime text
De cele mai multe ori, birocrația și excesul de zel al funcționarilor publici stau în calea dezvoltării comunităților. Este și cazul orașului Năvodari, unde bugetul local va fi privat de încasarea unor sume suplimentare din cauză că taxa specială de pod, aferentă camioanelor de mare tonaj, nu se va aplica. Prefectul de Constanța, Radu Volcinschi a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Năvodari prin care această taxă se instituia  începând cu 1 mai 2014.

 Prin aplicarea acestei taxe de pod, ce trebuia plătită de persoanele fizice și juridice care dețin sau utilizează autovehicule de transport și utilaje cu masa totală mai mare de 16 tone, bugetul local al orașului Năvodari ar fi beneficiat de aproximativ 1 milion de euro pe an, încasări suplimentare. Sumele cuvenite urmau a fi utilizate pentru consolidarea podului și implementarea unui nivel ridicat al siguranței traficului.

 “Vom introduce acea taxa de 100 lei pentru toate utilajele care depășesc greutatea de 16 tone. Toți cei care vin din țară și transportă piatră sau combustibil și traversează podul, trebuie să plătească. Sperăm ca în trei ani să obținem fondurile necesare pentru reabilitarea podului, să venim cu injecții de beton, ca să reparăm acest bun important nu doar pentru orașul nostru, ci pentru toată țara”, afirma la sfârșitul anului trecut Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari.

 În data de 28 aprilie anul curent, cu trei zile înainte de startul aplicării taxei și la patru luni de când consilierii votaseră instituirea acestei taxe, Prefectura Constanța a trimis Primăriei Năvodari o adresă prin care expunea motive birocratice din cauza cărora taxa nu poate fi aplicată.

Mai mult decât atât, la data de 30 aprilie 2014, cu o zi înainte de startul aplicării taxei, o nouă adresă semnată de prefectul Radu Volcinschi ajunge la registratura Primăriei Navodari. Din conținutul acesteia reiese că Prefectura a atacat în fața instanței de contencios-administrativ și fiscal, decizia de instituire a taxei speciale. Ca urmare a deciziei Prefecturii Constanța, administrația publică locală din Năvodari va trece la revizuirea documentației, în conformitate cu adresa înaintată de către prefectul Radu Volcinschi în data de 28 aprilie.

De-a lungul timpului, podul de la Năvodari s-a deteriorat din cauza faptului că zeci de mii de camioane de mare tonaj și cisterne cu combustibil l-au tranzitat fără nicio obligație.

Reamintim faptul că năvodărenii nu ar fi fost afectați de instituirea acestei taxe deoarece hotărârea de consiliu local presupunea faptul că autovehiculele și utilajele aparținând societăților comerciale care au sediul social stabilit în Năvodari, nu vor plăti această taxă.

Sursa: gazetadenavodari.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii