Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Găurile negre, portal între lumi ?

ro

09 Aug, 2016 17:01 2013 Marime text
Oamenii de ştiinţă au realizat un nou studiu, care sugerează că materia nu este distrusă în interioul găurilor negre, ci trece într-un alt univers, potrivit yoda.ro.

Noul studiu prezintă găurile negre drept „uşi", „tuneluri" sau portaluri între lumi, scrie publicaţia The Independent. Astfel, dacă un astronaut aflat într-o nava spaţială ar intra într-o gaură neagră, el nu ar dispărea, ci ar ajunge într-un alt univers.

Din păcate, este imposibil să supravieţuiască unei călătorii de acest fel. El ar muri, pentru că în interiorul găurii negre, din cauza gravitaţiei extrem de puternice, ar fi „spaghetifiat", adică alungit până ar ajunge asemeni unui fir.

După ce ar ieşi din gaură neagră şi ar ajunge în cealaltă lume, materia ar reveni la formă iniţială, însă nimeni nu ar supravieţui acestei transformări.

Nouă teorie contrazice o ipoteza mai veche, care vorbea despre o „singularitate", o zonă din centrul găurii negre unde spaţiul-timp este curbat la infinit şi materia este distrusă.

Desigur, şi de această dată vorbim doar despre o teorie, deocamdată imposibil de verificat. Pentru a se formă o gaură de vierme, chiar şi foarte mică, este nevoie de existenţa unei materii cu proprietăţi neobişnuite, mai informează sursa citată. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii