Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda financiara, cu ochii pe societatile constantene

ro

16 Jun, 2010 15:58 990 Marime text

Patru societăţi comerciale de pe raza judeţului Constanţa s-au ales cu sesizări penale în urma unor verificări efectuate de inspectorii Gărzii Financiare Constanţa.

Astfel, SC Budim Trans SRL Constanta, s-a ales cu sesizare penală deoarece societatea nu functioneaza la sediul social declarat şi, în plus, s-a constatat că aceasta a livrat către o altă societate din Constanţa cereale şi a prestat servicii de transport. Întrucât administratorul societăţii refuză să se prezinte la control nu există posibilitatea verificării înregistrării în contabilitate a operaţiunilor desfăşurate, astfel încât s-a prezumat ca prejudiciul produs bugetului de stat este în valoare de 595.576 lei.

Şi SC Floreliana SRL Constanta, a livrat diverse produse cereraliere şi a prestat servicii de transport fără să înregistreze în contabilitate operaţiunile. Întrucât societatea nu funcţioneaza la sediul social declarat s-a întocmit sesizare penală pentru un prejudiciul creat bugetului de stat de 561.456 lei.

SC Timyagro Met SRL cu sediul în localitatea Zorile a vândut produse achiziţionate din comunitatea europeană în valoare de 1.746.984 lei pe care, conform datelor deţinute, nu le-a declarat şi nu le-a înregistrat în contabilitate, întocmindu-i-se sesizare penală.

SC Lic - Margi SRL Constanta, care are deja două sesizări penale pentru un prejudiciu total în valoare de 1.991.403 lei, a efectuat achiziţii intracomunitare din Ungaria în valoare de 2.185.881 lei pe care nu le-a declarat şi nu le-a înregistrat în evidenţa financiar-contabilă. Având în vedere că societatea nu funcţionează la sediul social declarat i s-a întocmit sesizare penală.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii