Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă a luat măsuri pentru fluidizarea traficului de călători

ro

27 Aug, 2016 12:10 1268 Marime text
Sfârşitul lunii august coincide cu încheierea perioadei de vacanţă, petrecută în România, atât de cetăţenii români, care lucrează în străinătate cât şi de străinii, veniţi să viziteze ţara noastră, fapt ce determină o creştere a traficului de călători la frontierele României.
 
Conducerea Gărzii de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control eficient şi operativ:
  • s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului benzilor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora; 
  • optimizarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală, pentru rezolvarea, în comun, a problemelor turiştilor, dar şi ale localnicilor;
  • menţinerea în stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţii şi informatică, pregătirea personalului din subordine în vederea asigurării intervenţiei rapide în zona de competenţă, pentru rezolvarea situaţiilor deosebite şi fluidizarea fluxului la nivelul Gărzii de Coastă.
“Menţionăm că, impreună cu poliţia rutieră, în proximitatea punctelor de trecere a frontierei, conducătorii auto vor fi anunţaţi despre posibilităţile de utilizare a unor puncte alternative de trecere a frontierei”, se arată într-un comunicat al Gardei de Coastă, remis ZIUA de Constanţa.
 
„În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, în baza planului comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă. Astfel, în această perioadă, au fost întărite măsurile de supraveghere a frontierei cu Bulgaria, poliţiştii de frontieră acţionând în comun cu poliţişti şi jandarmi. De asemenea, echipajele de la sol primesc sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie, care execută misiuni de supraveghere aeriană la frontieră, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte”, se mai arată în comunicatul citat.
 
Statistică

În perioada sezonului estival (01.06-15.08.2016), punctele de frontieră din cadrul Garzii de Coastă au fost tranzitate de aproximativ 924,245 mii persoane, din care 501,508 mii pe sensul de ieşire din ţară şi 422,737 mii pe sensul de intrare în ţară. În ceea ce priveşte punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost  Vama Veche (550.000 persoane). 


În continuare se menţin măsurile de supraveghere sporită a frontierei de stat, la frontiera cu Bulgaria, în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în baza planului aprobat de ministrul de interne.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii