Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gandul.info Ion Iliescu - "Ce e aia Revoluţie confiscată?"

ro

23 Dec, 2014 00:04 2475 Marime text
Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului Gândul despre relaţia pe care a avut-o cu Nicolae Ceauşescu, cum a ajuns în sediul TVR la 1989, dacă au existat terorişti, ce s-a întâmplat  în zilele Revoluţiei şi cum percepe astăzi acuzele colegilor de partid că este un ”comunist”.
 
”Ce e aia Revoluţie confiscată? Asta e o prostie. Explicaţi-mi undeva o revoluţie confiscată. Sau e revoluţie sau nu e. O revoluţie este un proces istoric, care duce la schimbări fundamentale mai ales în structurile politice. A avut România o asemenea schimbare structurală? A avut. Revoluţia română a fost una radicală din acest punct de vedere, a fost o revoluţie, una veritabilă, care s-a bazat pe o revoltă populară. Deci are şi legitimitate istorică, are o forţă pe care a dat-o şi mişcare populară. Schimbările care s-au produs sunt de esenţă revoluţionară. Eu am venit pe valul Revoluţiei, revoluţia nu a fost generată de oameni ca mine”, descrie Ion Iliescu implicarea sa în evenimentele din 1989. El explică că, spre deosebire de alte ţări, care au schimbat paşnic regimul, la noi schimbarea a fost una radicală.
 
Fostul preşedinte recunoaşte însă că a fost promovat de Nicolae Ceauşescu şi că în 1971 l-a însoţit pe fostul dictator în Coreea de Nord.
 
Interviul integral poate fi citit și vizualizat pe gandul.info.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandru 23 Dec, 2014 12:55 Sper ca pana moare, preferabil in chinuri induse nu impuse, sa spuna al cui caine a fost ! Nu ar fi rau daca ar spune adevarul, umilinta militarilor, cei morti fara vina, mineriadele! El si Petre Roman merita umiliti si torturati public! Rusine!!!