Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referat de arestare Gabriel Surdu bruia interceprările SRI şi DNA

ro

01 May, 2015 19:08 1798 Marime text
 
Directorul general al RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, ştia că e interceptat şi bruia aparatele SRI şi DNA. Informaţia apare în referatul de arestare preventivă în care procurorii scriu că Surdu reprezintă un pericol pentru alterarea anchetei, fiind specialist în a "anihila" probe. 
 
În acest sens, în referat se arată că în biroul directorului RA-APPS, s-au găsit două dispozitive generatoare de bruiaj, pentru a-și proteja discuțiile ambientale și cele telefonice, de eventuale monitorizări ale DNA și SRI. 
 
În biroul directorului Gabriel Surdu de la RA-APPS, procurorii au descoperit două dispozitive generatoare de bruiaj, cu autorul cărora acesta îşi proteja discuțiile ambientale și cele telefonice, de eventuale monitorizări ale DNA și SRI.
 
De asemenea, potrivit unor surse judiciare, au fost descoperite nouă telefoane mobile în biroul său de la RA-APPS, iar în mașina sa, alte trei telefoane mobile și un dispozitiv special, cu inscripția "GSM BOX PROTECTION AGAINST SPY-PHONES".
 
"Din datele existente, rezultă că acest dispozitiv a fost conceput pentru a detecta și indica activarea ilegală a unui telefon mobil. Mai mult, față de această funcție principală, acest dispozitiv creează interferențe în zona înconjurătoare a microfonului telefonului, generând "un zgomot alb", care suprimă microfonul în telefon, făcându-l inutil", se arată în referatul DNA.
 
Sursa: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii