Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Gabriel Oprea vrea să-i fie restituit dosarul la DNA, în timp ce Comisia Juridică îl dă pe mâna procurorilor

ro

02 Feb, 2016 13:13 1215 Marime text
Avocatul președintelui UNPR, senatorul Gabriel Oprea, a solicitat Comisiei juridice a Senatului restituirea dosarului referitor la acesta la Direcția Națională Anticorupției (DNA). Informația nu este oficială, fiind vehiculată pe surse.
 
Potrivit acestora, avocatul ar fi motivat solicitarea prin faptul că doi procurori nu ar fi avut competența să facă cercetări, susținând în aceste condiții că "a fost ilegală începerea cercetării în acest caz". Totodată, Oprea cere prin apărătorul său ca DNA să aibă mai întâi un punct de vedere și, ulterior, să se pronunțe Comisia juridică a Senatului.
 
Comisia juridică a Senatului analizează, astăzi, cererea privind încuviințarea începerii urmăririi penale a senatorului Gabriel Oprea, urmând să întocmească ulterior un raport consultativ, pe care îl va înainta Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a plenului. Liderul UNPR s-a prezentat deja la ședinmța comisiei, însoțit de senatoarea Florentina Jipa, membru în Comisia juridică. În cazul în care ați uitat, vă reamintim că Florentina Jipa este senatoarea care l-a miruit pe Dan Șova când a scăpat de Senat de prima cerere DNA de urmărire penală. 
 
Amintim că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.
 
Pe scurt, este vorba despre folosirea ”în mod nelegal” a coloanelor oficiale. 


UPDATE, ora 14.28: 


Membrii Comisiei Juridice a Senatului  au decis, cu majoritate de voturi, să încuviințeze solicitarea procurorilor DNA de cercetare penală a fostului vicepremier Gabriel Oprea. S-au înregistrat nouă voturi ”pentru”, unul nul și unul ”împotrivă”. Decizia comisiei este consultativă și votul final va fi dat în plenul Senatului.



Sursa foto: dcnews.ro  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii