Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Oprea „Vor fi demarate procedurile de încadrare a 180 de pompieri pentru județele Constanţa și Giurgiu”

ro

28 Jan, 2015 13:16 1230 Marime text
Astăzi a avut loc ședința de evaluare a activității Departamentului pentru Situații de Urgență pentru anul 2014. Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a reamintit, în acest context, că la finalul anului trecut, a anunțat că întreg sistemul de gestionare a situațiilor de urgență va fi regândit și eficientizat.

De atunci, s-a luat o serie de decizii care se referă la modificări legislative, analize de risc, inventarierea resurselor care vor putea fi alocate  la intervenție, proceduri și timpi de reacție la evenimente.

Un punct important în mesajul transmis de gabriel Oprea este reprezentat de anunţul în ceea ce privește deficitul de pompieri din anumite inspectorate pentru situații de urgență. Astfel, s-a luat decizia de a face încadrări din sursă externă, cu prioritate din rândul personalului disponibilizat în anii anteriori.

“Începând cu luna februarie, conform ordinului pe l-am emis zilele acestea, vor fi demarate procedurile de încadrare a 180 de pompieri pentru județele Constanţa și Giurgiu.

Măsura este necesară pentru buna funcționare a acestor inspectorate, dar și pentru rezolvarea unei probleme sociale, fiind vorba despre oameni care s-au pregătit și au muncit în sistem, cunosc regulile acestuia, dar sunt în situația în care cu greu își pot găsi locuri de muncă, potrivit pregătirii lor.”, a declarat Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat al MAI, remis azi redacţiei.

Departamentul pentru Situații de Urgență are numai un an de la înființare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii