Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundația CAESAR și LSRS vor un Guvern de experți cu reputație impecabilă

ro

05 Nov, 2015 12:22 1339 Marime text
Fundația CAESAR și Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) cer numirea unui Guvern format din experți cu o reputație impecabilă și aprobarea de urgență în Parlament a tuturor cererilor de urmărire penală
"Nicio persoană condamnată (cu sau fără suspendare) sau urmărită penal pentru corupție, fraudă, conflict de interese, câștiguri din surse ilegale, folosirea fondurilor publice în scopuri private sau orice altă faptă penală nu poate face parte din acest Guvern. Aceasta este și una din principalele revendicări din mesajul Alianței pentru o Românie Curată co-semnat de către Fundația CAESAR și alte organizații din societatea civilă", se arată într-un comunicat transmis de cele două organizații. Acestea solicită aprobarea de urgență în Parlament a tuturor cererilor de urmărire penală, votul la vedere în Legislativ și publicarea, într-un mod accesibil, a tuturor cheltuielilor senatorilor și deputaților.
Alte cerințe sunt excluderea imediată a tuturor persoanelor condamnate (cu sau fără suspendare) sau urmărite penal din orice funcție de conducere din partidele actuale, dar și confiscarea averilor ilegale și verificarea de urgență a averilor nejustificate. CAESAR și LSRS mai vor asigurarea unui cadru legal și administrativ pentru desfășurarea alegerilor din 2016 în condiții optime pentru apariția unor noi actori politici, a accesului la vot al tuturor cetățenilor din diaspora și desfășurarea alegerilor conform calendarului electoral stabilit.
Totodată se face apel la organizațiile studențești și de tineret să susțină în mod activ aceste solicitări și să se alăture acțiunilor pașnice care au loc în întreaga țară și în diaspora. De asemenea, organizațiile au făcut apel la bun simț și decență, subliniind că întâia datorie a întregii societăți românești este să îi plângă pe cei dispăruți tragic în incendiul de la clubul Colectiv și să îi sprijine pe cei care se luptă pentru supraviețuire pe paturile de spital. În acest sens, se reamintește că donațiile pentru supraviețuitorii catastrofei se pot face pe platforma online a Crucii Roșii Romane (www.crucearosie.ro).
CAESAR și LSRS salută renașterea spiritului civic, menționând că principala provocare cu care se confruntă România este criza profundă de lideri autentici.
"Principala vină pentru situația actuală revine unei clase politice incompetente, corupte și deconectate de la nevoile cetățenilor, o clasă politică lipsită de sentimentul responsabilității față de cei pe care ar trebui să îi reprezinte. Demisiile din ultimele zile sunt gesturi firești în orice societate democratică; ele nu reprezintă o soluție la corupția generalizată care afectează dezvoltarea României de peste un sfert de secol", apreciază semnatarii comunicatului.




sursa foto: blogspot
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii