Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fumatul costă economia mondială 1.000 de miliarde de dolari pe an

ro

10 Jan, 2017 22:00 1675 Marime text
Efectele negative ale fumatului costă economia mondială peste 1.000 de miliarde de dolari pe an, depășind sumele colectate de pe urma accizelor pe țigări estimate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) la 269 miliarde de dolari în 2013-2014, potrivit unui studiu publicat astăzi de OMS și Institutul Național pentru cancer din SUA, informează Reuters, citat de Agerpres.

La nivel mondial sunt 1,1 miliarde de fumători, ceea ce înseamnă că unul din cinci oameni cu vârsta de peste 15 ani este fumător, potrivit estimărilor celor două instituții.

„Numărul deceselor provocate de tutun este preconizat să crească de la aproximativ șase milioane pe an în prezent la aproximativ opt milioane pe an în 2030 și peste 80% din aceste decese vor avea loc în țările cu venituri mici și medii", se arată în studiul OMS.

Raportul recomandă țărilor să majoreze taxele și prețurile la țigări și să introducă politici comprehensive de interzicere a fumatului. Dacă fiecare țară ar majora taxele pentru vânzările de țigarete cu 0,80 dolari pentru fiecare pachet, veniturile anuale ale guvernelor ar crește cu 140 miliarde de dolari. Aceasta ar reduce prevalența fumatului și ar reduce cu 66 de milioane numărul de fumători.

Cu toate acestea, OMS subliniază că multe țări nu utilizează în mod adecvat taxele pe țigări, în condițiile în care mai puțin de 0,4% din sumele rezultate de pe urma acestor taxe sunt utilizate pentru finanțarea măsurilor anti-fumat.


Sursa foto: simonatache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii