Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FRF a lansat un proiect de scouting în mediul rural. Sunt vizați copiii cu vârste între 10 și 14 ani

ro

29 Jul, 2016 17:56 1961 Marime text
Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi un proiect de scouting în mediul rural, intitulat ”Performanța are viitor” și rezervat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Președintele FRF, Răvan Burleanu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că este important să li se acorde o șansă copiilor talentați de la sate.
 

”Este un proiect de scouting în mediul rural. Trebuie să ne gândim că jumătate dintre români trăiesc în România rurală. Primul obiectiv este să promovăm fotbalul mai mult în mediul rural. Obiectivul nostru nu este să îi vedem mâine la echipa națională”, a spus Burleanu.

 
Întrebat dacă va realiza un proiect asemănător și pentru grupele de copii și juniori ale cluburilor intrate în faliment precum Oțelul Galați, Rapid București, Politehnica Timișoara sau FC Argeș, Burleanu a răspuns: ”Înțeleg că e o propunere. Eu sunt o persoană deschisă dialogului și propunerilor. O luăm ca pe o propunere, o analizăm și data viitoare revenim cu o soluție”.
 
În urma acestui proiect vor fi aleși 11 copii care vor avea ocazia să se antreneze alături de echipa națională a României. La rândul său, Ion Geolgău, managerul departamentului de scouting al FRF, a declarat că rezultatele acestui proiect se vor vedea peste opt-zece ani.
 

”În urmă cu 41 de ani am plecat și eu de la țară, atunci mi-am propus să ajung în top. Satul românesc are în multe domenii talente care dacă nu sunt descoperite riscă să se piardă. Prin acest proiect, departamentul pe care îl conduc și-a propus să ia fiecare sat, comună sau orășel la verificat și sunt convins că vor apărea și rezultate în timp. Sunt convins că peste opt-zece ani doi-trei jucători descoperiți prin acest proiect vor ajunge la echipa națională”, a adăugat Geolgău.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii