Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fregata HMSC Toronto, aflată în misiune în marea Neagră, survolată de un avion de vânătoare rusesc

ro

09 Sep, 2014 08:49 1938 Marime text
O fregată canadiană în misiune sub comanda NATO în Marea Neagră a fost survolată de un avion de vânătoare al forţelor armate ruse, o manevră puţin apreciată de guvernul canadian care a denunţat luni acte “inutil provocatoare”, relatează AFP. 

Avionul de luptă “al forţelor militare ruse care a efectuat cercuri în jurul HMCS Toronto nu a reprezentat nicio ameninţare pentru nava canadiană”, a subliniat ministrul canadian al apărării Rob Nicholson, considerând aceste acte “inutil provocatoare şi susceptibile să crească şi mai mult tensiunile” în regiune. 

Fregata HMCS Toronto a plecat la sfârşitul lunii iulie de pe coasta canadiană a Atlanticului cu 250 de marinari la bord şi elicoptere Sea King pentru a se alătura forţelor NATO. 

”Participarea HMCS Toronto la măsurile de securizare luate de NATO în Marea Neagră arată hotărârea Canadei de a contribui la pacea şi securitatea în Europa de Est şi Europa Centrală”, a reamintit ministrul canadian al apărării. 

Anterior în aceeaşi zi, colegul său de la Afaceri Externe John Baird a indicat că Ottawa este gata să ia alte sancţiuni împotriva Moscovei pentru a-l face pe preşedintele Vladimir Putin să-şi schimbe poziţia “nu numai în estul Ucrainei, dar de asemenea în Crimeea”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii