Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Freedom House "Amendamentul Şerban Nicolae încalcă dreptul la informare, libertatea de exprimare şi protejează corupţia"

ro

29 Oct, 2014 22:50 1411 Marime text
Astăzi, Guvernul a dar aviz favorabil iniţiativei legislative a senatorului PSD Şerban Nicolae. Proiectul senatorului presupune extinderea răspunderii penale, şi a pedepsei cu trei ani de închisoare, pentru divulgarea unor informaţii din dosarele penale în curs de la magistraţi, martori şi experţi implicaţi către orice cetăţean al României. Potrivit reprezentanților Freedom House România,  proiectul ar viza în primul rând jurnaliștii, după cum se arată într-un comunicat de presă remis opiniei publice sub denumirea "Amendamentul Şerban Nicolae încalcă dreptul la informare, libertatea de exprimare şi protejează corupţia".

"Ne exprimăm dezacordul profund privind avizarea pozitivă de către Guvern a iniţiativei legislative a senatorului PSD Şerban Nicolae.
Misiunea fundamentală a ziariştilor este informarea cetăţenilor în chestiuni de interes public, precum dosarele de corupţie ori de crimă organizată, jurnaliştii nefiind nicidecum responsabili pentru păstrarea confidenţialităţii informaţiilor din aceste dosare.", se arată în comunicat.

De asemenea, "aprobarea de către Camera a acestei iniţiative legislative şi promulgarea ei ar reprezenta o încălcarea gravă a dreptului cetăţenilor la informare, drept prevăzut de articolul 31 al Constituţiei României, şi a libertăţii de exprimare, apărată de articolul 30 al legii fundamentale", mai susțin reprezentanții Freedom House România în comunicatul de presă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii