Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraudă la bac Două cadre didactice din Constanța, condamnate la 5 luni de închisoare

ro

19 Nov, 2013 18:16 2573 Marime text

Tribunalul Constanța a hotărât luni, 11.11.2013, condamnarea Mariei Ţuţuianu şi Gabrielei Lefter   (profesori supraveghetori  la examenul de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2013, Centrul de examen Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida" din Constanţa) la 5 luni de închisoare cu suspendare.

Referitor la această hotărâre, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: „Instanța a decis în baza probelor și consider că aceste fapte dovedite de  organele statului sunt de netolerat în sistemul de învățământ. Prezența doamnelor profesoare în comisia de organizare  a examenului de bacalaurea tpresupunea asigurarea corectitudinii desfășurării acestuia. Sunt de părere că astfel de fapte comise de cadrele didactice sunt categoric incompatibile cu activitatea de formator și de model pentru toți copiii și adolescenții acestei țări.

Menționăm că cele două cadre didactice au fost trimise în judecată pentruluare de mită, întrucât au pretins şi primit, în două rânduri, suma totală de 400 de lei de la şase candidati.

Citeşte şi //www.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/mita-la-examenului-de-bacalaureat-tribunalul-constanta-a-condamnat-doua-profesoare-si-un-elev-475966.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii