Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraţii Sait, căutaţi de poliţişti în dosarul contrabandei cu ţigări de la Medgidia au fost găsiţi şi reţinuţi

ro

09 Oct, 2014 13:35 1476 Marime text
Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din Medgidia i-au depistat pe Elişan Sait, în vârstă de 38 de ani şi Bertol Sait, de 20 de ani, care sunt cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări şi se sustrăgeau urmăririi penale.  Cei doi au fost audiaţi, reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa.
 
Cei doi fraţi fac parte din lotul de suspecţi de contrabandă de ţigări, destructurat în urma percheziţiilor de miercurea trecută. Amintim că peste 140.000 de ţigarete au fost descoperite de poliţişti în urma a 37 de percheziţii efectuate, atunci, pe raza judeţului Constanţa, la persoane bănuite de contrabandă. Şase persoane au fost reţinute şi duse la audieri, însă fraţii Sait au fost de negăsit
 
Poliţiştii au stabilit că, începând cu luna aprilie 2014, cei în cauză s-ar fi aprovizionat ilegal, din diferite zone, cu ţigări nemarcate fiscal pe teritoriul României, provenite din contrabandă, pe care le-ar fi distribuit în localităţile Medgidia, Castelu, Dobromir şi Văleni, în vederea vânzării cu amănuntul.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 7.159 de pachete ţigări, diferite mărci, nemercate fiscal pe teritoriul României, 62.565 de lei, 970 de euro, 52 de telefoane mobile şi 4 laptop-uri.

Totodată, la domiciliile a două persoane au fost identificate şi ridicate 2 săbii şi 3 pistoale neletale, deţinute ilegal, celor doi fiindu-le întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 75.000 de lei, acesta urmând a fi stabilit cu exectitate de către specialişti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii