Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraţii Micula dau din nou statul român în judecată

ro

22 Jan, 2015 10:47 1739 Marime text
Fraţii Micula, oamenii de afaceri Ioan şi Viorel Micula, dau o nouă lovitură statului român. După ce Curtea de Arbitraj de la Washington a decis ca statul român să îi despăgubească pe proprietarii European Drinks cu 82 de milioane de euro, fraţii Micula au intentat, la aceeaşi instanţă, un nou proces, potrivit România TV.
 
Cei doi susţin de această dată că  acuză instituţiile statului au prejudiciat companiile lor prin faptul că nu iau măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale din alcool şi industria alimentară. În cauză, cei doi oameni de afaceri cer daune pe motiv că sunt în imposibilitatea de a-şi recupera investiţii de peste 2,5 miliarde de euro pe care le-au făcut în România începând cu anii '90.

În primul demers, soluţia instanţei de arbitraj, pronunţată în decembrie 2013, a vizat un proces demarat de antreprenori în 2005 prin care au acuzat statul român că nu şi-a respectat angajamentele referitoare la protecţia reciprocă a investiţiilor cuprinse în Acordul bilateral dintre Suedia şi România. Patronii European Drinks, care au şi cetăţenie suedeză,  au câştigat la Washington peste 367,4 milioane de lei (aproximativ 82 de milioane de euro).

Potrivit calculelor, fraţii Micula ar urma să intre în posesia a 1,35% din totalul acţiunilor Petrom.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii