Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FOTO EXCLUSIV. Dacia Duster, export masiv

ro

05 May, 2015 19:00 2602 Marime text
 
Automobilele Dacia Duster pleacă, sute, sute la export, pe calea apelor. În această după-amiază, un tren cu multe vagoane, purtând sute de automobile ale producătorului autohton a intrat în portul Constanța. de aici, mașinile vot fi îmbarcate pe vapoare și vor pleca spre destinații din lumea întreagă.

Pe de altă parte, de la săptămână la săptămână se întețesc zvonurile conform cărora cel mai mare producător de automobile din România va pleca din cauza infrastructurii dezastruoase și a costurilor de producție mult prea mari într-o piață din ce în ce mai competitivă. 
 
Șefii de la Dacia au cerut o autostradă Pitești-Sibiu și până în anul 2020 legătura completă cu Coridorul IV paneuropean, însă autoritățile de la București au dormit în ghete, astfel am ajuns în situația în care Dacia s-ar putea muta în Maroc.
 
Directorii de la Renault nu au stat să aștepte la mila Guvernului Ponta și au deschis o linie de producție în Maroc la Tanger, oraș situat la 5 km de port, unde automobilele sunt trimise la export pe vapoare, fără prea mari bătăi de cap. O altă chestiune importantă o reprezintă mâna de lucru ieftină din Maroc în comparație cu salariații de la Mioveni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii