Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul vicepreşedinte ANRE, achitat în dosarul în care era acuzat de luare de mită

ro

14 Oct, 2016 22:18 1560 Marime text
Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Claudiu Dumbrăveanu, care a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită a fost achitat, astăzi, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.
 
Judecătorii Curţii de Apel au menţinut decizia instanţei Tribunalului Bucureşti, respingând apelul declarat de procurorii DNA, potrivit comunicării instanţei.
 
Claudiu Dumbrăveanu a fost trimis în judecată, în 2014, de DNA, pentru infracţiuni de luare de mită. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Gheorghe Ciubotaru, asociat la societăţii comerciale Electro-Alfa International - pentru complicitate la luare de mită, şi Florin Gugu, fost director Enel - pentru dare de mită, ambii fiind, de asemenea, achitaţi definitiv.
 
În rechizitoriu, procurorii au reţinut că în 2013 Claudiu Dumbrăveanu a pretins şi a obţinut de la Florin Gugu, în baza unei înţelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru societatea Electro-Alfa International, respectiv atribuirea a două contracte de execuţie lucrări în valoare totală de peste 407.000 lei, în schimbul îndeplinirii unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie, 2 şi 3 octombrie 2013 a unor intervenţii, în virtutea funcţiei, pentru avantajarea intereselor Enel, şi anume: micşorarea procentului de reducere a tarifelor de la 6% la 1,3%; majorarea unui spor de eficienţă de la 25% la 50%; informarea Enel despre faptul că un control nu avea la bază o reclamaţie, ci era în programul anual de control.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii