Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul rector Dănuț Epure vorbește despre proiectul lui Virgil Coman privind Universitatea Ovidius

ro

07 Aug, 2016 08:42 5349 Marime text
Dănuț Epure (foto jos), fostul rector al Universității Ovidius Constanța, a postat pe pagina sa de Facebook despre întâlnirea lui cu dr. Virgil Coman.
 
Iată cum descrie, Dănuț Epure, eveniemntul:
”Ziua în care l-am cunoscut pe Virgil Coman se anunţa a fi una obişnuită: audienţe, analize, discuţii pe probleme de management educaţional. Dar… în acea zi… obişnuită…
 

Şeful Serviciului Arhivelor Constanţa a venit cu o propunere ce îl plasează pe PROFESORUL Virgil Coman în rândul celor cu viziune în proiectul universitar dobrogean: înfiinţarea unei specializări de licenţă – Arhivistică. 



Propunerea sa era însoţită de o motivare extrem de bine documentată, cu plan strategic şi operaţional perfect întocmite. Am fost impresionat de tot ceea ce a prezentat, de pasiunea cu care a susţinut redimensionarea specializărilor de profil în mediul universitar constănţean. Evident, avizul meu a fost pozitiv, propunerea sa urmând să parcurgă etapele metodologice specifice. Din păcate, doar avizul meu a fost… pozitiv. 
 

Tot atunci, am aflat că dincolo de pasiunea comună pentru mediul academic, ne lega şi acelaşi loc de naştere – Medgidia dar şi vârsta… aproape aceeaşi.


Vestea dispariţiei sale este, pentru toţi cei care l-au cunoscut, un şoc…. Dar şi pentru întreaga comunitate constănţeană… 
Dumnezeu să te Ierte, Domnule Director… Şi să îţi ocrotească familia”.

Contactat pe Facebook de ZIUA de Constanța, Dănuț Epure ne-a declarat că din anumite motive, cunoscute, proiectul nu a fost finalizat. 

Reamintim că dr Virgol Coman a murit vineri seara în timpul lansării romanului istoric „La marginea Imperiului – Origini”, scris de Cristian Cealera, în urma unui stop cardio-respirator.

Virgil Coman va fi înmormântat astăzi, la Cimitirul Central din Constanța. Avea 43 de ani.

Citește și In memoriam. Virgil Coman a murit! Era născut de Ajunul Crăciunului. A murit în Ajunul Schimbării la Față a Domnului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii