Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, achitat într-un dosar

ro

04 Apr, 2016 17:02 1633 Marime text
 
Magistrații de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus astăzi achitarea lui Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
 
Potrivit judecătorilor de la CAB, Vlasov a fost achitat deoarece nu ar exista că fostul președinte al CCIR ar fi săvârşit infracţiunea de care a fost condamnat. Decizia de astăzi nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.


Citește și „Împăratul“ Vlasov ar fi râvnit la banii Registrului Comerţului (document + interceptări)


De asemenea, anul trecut, în luna iunie, Mihail Vlasov, fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
 
Inițial, în februarie, Vlasov a fost condamnat de Curtea de Apel București la 4 ani închisoare cu executare, însă instanța supremă a admis apelul declarat de DNA și a mărit pedeapsa la 5 ani închisoare.
 
ÎCCJ a menținut celelalte dispoziții ale sentinței date de Curtea de Apel București, și anume, interdicția ca Vlasov să ocupe o funcție publică sau să-și exercite profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii.
 
Din pedeapsa de 5 ani se va scădea perioada în care Mihail Vlasov a stat în arest preventiv, 24 aprilie - 29 august 2014.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii