Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Fostul parlamentar Cristian Boureanu a fost arestat preventiv

ro

10 Jun, 2017 06:21 4190 Marime text
Fostul deputat Cristian Boureanu a fost arestat preventiv, în această dimineață, pentru ultraj, potrivit unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1, conform RTV.


El a fost scos încătușat și le-a declarat jurnaliștilor că polițistul pe care l-a agresat îl înjurase.

Fostul deputat Cristian Boureanu, implicat într-un incident cu un echipaj de la Poliţia Rutieră urmează să fie dus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Boureanu a fost audiat timp de peste opt ore, în prezenţa unui procuror, la sediul Brigăzii Rutiere din Capitală, iar la ora 00:30 pe numele acestuia a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru ultraj.

UPDATE. Oficial de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus, la data de 09.06.2017, prin ordonanță, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului BOUREANU CRISTIAN ALEXANDRU, sub aspectul infracțiunii de 'ultraj', fapta prevăzută și pedepsită de art. 257 alin. 1 și 4 Cod penal rap. la art. 193 alin. 2 din Codul Penal.
 
De asemenea, în cauză, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au dispus, prin ordonanță, la data de 10.06.2017, reținerea inculpatului pentru o durată de 24 de ore.
 
Inculpatul BOUREANU CRISTIAN ALEXANDRU va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București.
 
Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:
 
La data de 09.06.2017, în jurul orelor 01:30, inculpatul BOUREANU CRISTIAN ALEXANDRU, aflându-se în calitate de pasager într-un autoturism, pe locul din dreapta față, vehiculul fiind oprit în trafic de un echipaj de poliție rutieră pe Bd. Aviatorilor, în zona restaurantului Pescăruș, s-a manifestat violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliție din cadrul DGPMB — Brigada Rutieră, în sensul că l-a amenințat, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale.
 

"Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție" - au mai precizat procurorii. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii