Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul director al TVR, Emanuel Valeriu, a murit

ro

18 Apr, 2012 18:29 1396 Marime text

Emanuel Valeriu, fost director general al TVR şi fost membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a decedat miercuri, la vârsta de 87 de ani, şi va fi incinerat joi, la Crematoriul Uman Vitan Bârzeşti din Capitală, potrivit unor surse.

Academicianul Răzvan Theodorescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că află cu tristeţe despre decesul lui Emanuel Valeriu, un "ziarist de talent", pe care l-a propus în anii 90 ca director general în TVR.

"Emanuel Valeriu a fost un ziarist de mare talent. În 1990 am colaborat timp de aproape doi ani cu el. Mi-a fost adjunct cât eram preşedintele Radioteleviziunii Române. Emanuel Valeriu era director general al Televiziunii Române. L-am propus pe această funcţie, pentru că îl apreciam ca ziarist. Fusese scos din televiziune înainte de '89 şi mi s-a părut propunerea pe care am făcut-o venind să repare o nedreptate. După ce am colaborat aproape doi ani atunci, drumurile noastre s-au despărţit. Ştiu că a funcţionat ani buni la CNA, însă i-am pierdut urma în ultimii ani", a spus Răsvan Theodorescu.

Cine a fost Emanuel Valeriu

Emanuel Valeriu s-a născut pe 18 aprilie 1925. El a fost numit membru în CNA de Parlament, la propunerea preşedintelui României, pentru perioadele 2001 - 2002 şi 2002 - 2008. Şi-a început cariera ca jurnalist, în 1940, la ziarul Universul Sport. Ulterior, a lucrat la posturile publice de radio şi televiziune ca reporter, redactor şi producător. Între anii 1990 şi 1992 a fost director general al Televiziunii Române, iar între 1993-1994, secretar general de redacţie la TVR.

A fost membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi FIJET (Federation Internationale des Journalistes et des Ecrivaines de Tourisme). A publicat mai multe cărţi despre sport şi politică, printre care "Olimpiada mexicană", "Semnale de pe Planeta Sport", "Politica fără anestezie" şi "Faţa necunoscută a «Europei libere»".

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii