Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul director al CET Bacău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

ro

10 Nov, 2014 17:27 1202 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Olaru Neculai, director general al SC CET SA Bacău, la data comiterii faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu,

Hanu Ioan, consilier juridic în cadrul SC CET SA Bacău, la data comiterii faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu,

Stănilă Marius Ion, director comercial al SC CET SA Bacău, la data comiterii faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de instigare la abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 07 ianuarie 2013, în calitate de director general, inculpatul Olaru Neculai, ajutat de inculpatul Hanu Ioan, a încheiat un contract de asistență juridică, prin care SC CET SA Bacău a suportat onorariul, în valoare de 22.000 lei, al unui apărător ales pentru inculpatul Stănilă Marius Ion, într-un dosar penal, aflat pe rolul Judecătoriei Bacău.

În acel dosar, la data de 30 octombrie 2012, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Stănilă Marius Ion, în sarcina acestuia reținându-se infracțiunile de șantaj și abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi (comunicat nr. 809/VIII/3 din 02 noiembrie 2012).

Prin încheierea acestui contract, Stănilă Marius Ion a obținut un avantaj patrimonial în cuantum de 22.000 lei, reprezentând onorariul apărătorului ales, ce a fost plătit de SC CET SA Bacău, sumă ce reprezintă și prejudiciul cauzat acestei firme.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

Sursa foto: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii