Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul comandant al IPJ Constanţa, numit în noul CA al RATB

ro

07 Jan, 2017 20:26 6395 Marime text
 
 
 
Noi numiri în Consiliul de Administraţie al RATB. Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de sâmbătă, un proiect de hotărâre privind numirea a şase administratori provizorii în Consiliul de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).
Cei şase administratori provizorii numiţi sunt: Mihail Adrian Sorin, Ionuţ Nicolae Cieocoiu, Iuliu Dan Gogescu, Dumitru Catană, Bogdan Alexandru Trifan şi Mihai Petcu.
Dumitru Catană este fostul şef al IPJ Constanţa şi fost director general al ANR Constanţa.
Dumitru Catană s-a născut pe data de 8 iunie 1956, în municipiul Moineşti, judeţul Bacău, este căsătorit şi are doi copii. În perioada 1976 - 1980 a urmat cursurile Facultăţii de Electromecanică Navală din cadrul Institutului de Marină Constanţa şi este absolvent al cursurilor de masterat „Optimizarea Transporturilor Navale” din cadrul Academiei Navale Constanţa, 1997 - 1999. În perioada 2007 - 2009, fostul şef al IPJ Constanţa a urmat cursurile de masterat „Ştiinţe penale” din cadrul Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti şi este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare. În ceea ce priveşte experienţa profesională a comisarului-şef Dumitru Catană, putem spune că acesta a fost, în perioada 1980 - 1991, ofiţer şef mecanic în cadrul Navrom Constanţa, iar între anii 1991- 1992 a ocupat postul de ofiţer şef mecanic în cadrul Companiei „Opal Feerie” Franţa. În perioada 1993 - 1998 a fost şeful Serviciului în cadrul Inspectoratului Navigaţiei Civile - Convenţii Internaţionale - Ministerul Transporturilor. Din 1999 şi până anul 2008 a lucrat în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, ocupând funcţii precum şef Sector Protecţie şi Securitate - Diviziunea Bucureşti, director adjunct Diviziunea Management, Cabinet şi Resurse Umane şi Director al Diviziunii de Securitate. Din 2008 până în 2010 a fost şef Serviciu Direcţia Poliţiei Rutiere - în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi şef Serviciu în Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor. Din data de 1 septembrie 2010, a condus, oficial, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Cât priveşte activitatea ştiinţifică a comisarului-şef Dumitru Catană, acesta este coautor al „Manualului ofiţerului de navă” - editura Tehnică, 1997, şi are doctoratul obţinut la Academia Tehnică Militară Bucureşti. În anul 2013, Dumitru Catană a fost numit consilier al ministrului pentru relaţia cu DGIPI. După înscrierea în PP-DD, Catană a fost ales consilier judeţean în cadrul CJ Ilfov, din partea partidului anterior menţionat. De asemenea, fostul şef al IPJ Constanţa a candidat din partea PP-DD, la alegerile parlamentare.
Vă reamintim, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa, vineri, că a convocat, pentru sâmbătă dimineaţa, o şedinţă de în care va supune dezbaterii şi aprobării consilierilor generali revocarea Consiliului de Administraţie al RATB pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru iarnă şi numirea unui CA provizoriu, conform legislaţiei de specialitate în vigoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii