Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foști directori ai Parcului Industrial Brazi, condamnați definitiv

ro

17 Oct, 2016 23:58 1240 Marime text
Doi foști directori și un angajat ai Parcului Industrial Brazi, trimiși în judecată de procurorii DNA Ploiești pentru abuz în serviciu în legătură cu vânzarea, la un preț subevaluat, a șase transformatoare industriale din patrimoniul parcului, au fost condamnați definitiv, luni, la închisoare cu executare, instanța reducând cuantumul despăgubirii pe care inculpații trebuie să o plătească parcului industrial, informează Agerpres.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Ploiești a redus pedeapsa inițială aplicată incupatului Ion Militaru Ion, fost director de operațiuni în cadrul parcului, de la doi ani și opt luni de închisoare la doi ani de detenție.

De asemenea, magistrații au majorat pedeapsa aplicată inculpatului Vasile Vali Ionașcu, fost consilier juridic în cadrul parcului industrial, de la un an și 11 luni de închisoare la doi ani de detenție.

Pedeapsa de trei ani de închisoare primită de Dan Victor Teodorescu, fost director general al SC Brazi Industrial Parc, a fost menținută.

Totodată, Curtea de Apel Ploiești a redus cuantumul despăgubirilor materiale la care au fost obligați cei trei inculpați în favoarea părții civile SC Brazi Industrial Parc SA, de la suma de 1.153.182,43 lei la suma de 926.892,43 lei.

Decizia instanței este definitivă.

Cei trei inculpați au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Ploiești în martie 2010 pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unui comunicat emis la acea dată de DNA, în perioada august 2005 — ianuarie 2006, prin acte materiale repetate care au reprezentat îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu și prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura de vânzare a unor active din patrimoniul SC Brazi Industrial Parc, al cărei unic acționar este Consiliul Județean Prahova, cei trei inculpați au înstrăinat, cu intenție, către o firmă din Sibiu, șase transformatoare industriale la un preț subevaluat, cauzând astfel un prejudiciu societății comerciale în sumă de 1.153.182,43 lei, care constituie, totodată, și avantajul patrimonial obținut de societatea câștigătoare a licitației.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii