Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta judecătoare Veronica Cârstoiu, condamnată la şapte ani de închisoare

ro

02 Jun, 2016 19:19 2989 Marime text
Astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a condamnat-o definitiv pe fosta judecătoare Veronica Cârstoiu la șapte ani de închisoare. Aceasta este acuzată că a primit aproximativ 630.000 euro mită de la afaceristul Dinel Staicu pentru a-i anula acestuia pedeapsa din dosarul de fraudare a Băncii Internaționale a Religiilor.
 
Reamintim că, inițial, Veronica Cârstoiu a primit în martie 2015 o condamnare de cinci ani de închisoare la Curtea de Apel Constanța, pedeapsă mărită la şapte ani închisoare în urma deciziei definitive luate de instanța supremă.
 
De asemenea, ÎCCJ a mai decis ca fosta judecătoare să plătească suma de 490.000 de euro, fiind confiscat un apartament al acesteia. Totodată, trebuie să achite și 156.351 lei, sumă ce reprezintă despăgubiri civile către Curtea de Apel București.
 
În rest, au fost menținute condamnările date de Curtea de Apel Constanța: Florin Cergan (fiul Veronicăi Cârstoiu) — 2 ani închisoare, Lucian Băgia (avocat) — 2 ani închisoare cu suspendare, Marilena Cucianu — 3 ani cu suspendare. De asemenea, avocatul Lucian Băgia a fost obligat să plătească suma de 350.000 de euro.

Citeşte şi Judecătoarea Veronica Cârstoiu, condamnată la cinci ani de închisoare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii