Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost primar, trimis în judecată. Ar fi favorizat-o pe soţia sa

ro

26 Oct, 2016 13:31 1586 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Şimon Ioan Dan sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut următoarea stare de fapt: în perioada 2011-2012, inculpatul Şimon Ioan Dan, în calitate de primar şi ordonator de credite al Comunei Şimand, a achiziţionat în mai multe rânduri (56 de acte materiale) bunuri de la o societate comercială al cărei unic asociat şi administrator era soţia sa, creându-i astfel acesteia în mod indirect un folos material, valoarea totală a bunurilor fiind de 10.287,05 lei.
 
În aceeaşi calitate, în perioada 2008-2011, inculpatul a încheiat pentru autoturisme aparţinând Consiliului Local Şimand mai multe contracte de asigurare (28 de acte materiale) cu două societăți de asigurări, ce au fost reprezentate ca agent de retail de soţia inculpatului. Prin încheierea contractelor s-a produs în favoarea soţiei un folos material, constând într-un comision în valoare totală de 712,96 lei.
 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Chişineu Criş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii