Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost preşedinte, anchetat pentru apartenență la o „organizație criminală“

ro

07 Oct, 2016 08:06 1356 Marime text
Fostul președinte al Braziliei Luiz Inacio Lula da Silva va fi vizat de o anchetă pentru apartenență la o „organizație criminală", oameni politici deturnând miliarde dolari ale companiei petroliere de stat Petrobras, a anunțat ieri Tribunalul Suprem Federal (STF), potrivit AFP, citată de Agerpres.

Magistratul Teori Zavascki a decis să îl includă pe fostul președinte, figură emblematică a stângii latino-americane, în dosarul de anchetă privind participarea liderilor Partidului Muncitorilor (PT) la o rețea de corupție, afacere care vizează de asemenea PSDB (centru dreapta), formațiunea președintelui Michel Temer, și aliatul de dreapta al acestuia, PP.

Lula, aflat la conducerea Braziliei între 2003 și 2010, a mai fost inculpat de două ori în acest vast scandal în cadrul Petrobras: pentru corupție și spălare de bani, precum și pentru obstrucționarea justiției, potrivit sursei citate.

Este pentru prima dată când este suspectat că face parte dintr-o organizație criminală în același dosar, chiar dacă Parchetul nu l-a pus deocamdată sub acuzare.

STF a lansat o vastă anchetă, vizând în special parlamentari și miniștri.

Lula, 70 de ani, a respins constant acuzațiile care i se aduc și a denunțat caracterul lor politic care ar urmări să îl elimine din cursa pentru prezidențialele din 2018. El susține că este victima unui complot al „elitelor", în continuarea „loviturii de stat" parlamentare contra președintei Dilma Rousseff, destituită de Senat la 31 august pentru falsificarea conturilor publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii