Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost director al IRE Constanţa, actuală ENEL, pe lista învinuiţilor pentru complot şi subminarea economiei naţionale

ro

06 Jan, 2012 10:47 2523 Marime text

Vicepreşedintele ANRE Eugen Georgescu, foştii secretari de stat în Ministerul Economiei Darius Mesca, Tudor Şerban, Viorel Palasca şi Victor Alesandru Dan, Stelian Bănăţeanu (director în cadrul Ministerului Economiei), Ioana Apan (director în Ministerul Economiei), omul de afaceri Ioan Niculae şi Marin Mirea (administrator la Interagro şi preşedinte al Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Îngrăşăminte Chimice din România - Nitrofosfor) sunt printre cele mai importante nume de pe lista celor 40 de persoane urmărite penal pentru complot si subminarea economiei nationale, in afacerea InterAgro, potrivit Mediafax.

Pe 14 decembrie a început urmărirea penală pentru complot şi subminarea economiei naţionale împotriva următorilor:

Ioan Niculae, om de afaceri, presedintele InterAgro.

Marin Mirea, administrator la Interagro si presedinte al Organizatiei Patronale a Producatorilor de Ingrasaminte Chimice din Romania - Nitrofosfor.

Marcel Adrian Piteiu, director general Romgaz: A fost numit in functia de director general al Romgaz pe 15 ianuarie 2009 printr-un ordin semnat de Adriean Videanu. Detine si functiile de vicepresedinte PDL Medias si al organizatiei judetene Sibiu.

Viorel Palasca,secretar de stat pentru politica industriala in Ministerul Economiei in perioada 2007-2008:deputat PNL

Darius Mesca, fost secretar de stat pentru energie în MECMA în perioada 2005-2009:fost membru al Partidului Conservator, sustinut ulterior de PNL.In 2009 a fost sustinut de Guvernul Boc pentru functia de presedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS)

Alpar Kramer, fost director comercial al Romgaz:membru UDMR.


Tudor Serban, fost secretar de stat pentru energie şi resurse minerale MECMA în perioada 2009-2010, actual consilier simembru PDL.

Potrivit propriului CV, Tudor Şerban, a lucrat între 1973 şi 1989 pe diferite funcţii de execuţie, după care în 1989 a fost promovat director al IRE iar din 1996 până în 1989 director general al aceleiaşi societăţi.

De aici a fost avansat director general al CONEL SC Electrica după care a fost consilier şi secretar de stat.

Citeşte mai departe pe http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-11116423-afacerea-interagro-vicepresedintele-anre-directori-fosti-secretari-stat-ministerul-economiei-lista-celor-40-invinuiti-pentru-complot-subminarea-economiei-nationale.htm

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii