Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondatorul reţelei citostaticelor este noul ministru al Sănătăţii

ro

17 May, 2016 14:49 1967 Marime text
Economistul Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului Finanţelor, cu o experienţă de 14 ani de muncă în Viena, iniţiatorul fondatorul Reţelei Citostaticelor şi vicepreşedintele uneia dintre cele mai mari organizaţii europene de pacienţi (European Cancer Patient Coalition) care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din România, a acceptat propunerea premierului Dacian Cioloș pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.
 
Vlad Voiculescu a lucrat în ultimul an în calitate de director de Cabinet al ministrului de Finanţe, Anca Dragu. Înainte de asta, el a locuit 14 ani la Viena, unde a absolvit licenţa şi masterul la Universitatea de Economie şi Business din Viena (Vienna University of Economics and Business Administration), având în prezent peste 10 ani de experienţă în domeniul financiar plus în activităţi caritabile în domeniul sănătăţii în România. Este de asemenea personajul principal al "Rețelei citostaticelor", o rețea prin intermediul cărora bolnavilor de cancer li se aduceau din străinătate medicamentele care lipseau din România. Povestea Reţelei Citostaticelor a fost relatată pe larg în toată media din România şi din afară, iniţiativa reuşind să stimuleze schimbarea legislaţiei în domeniul monitorizării citostaticelor esenţiale.

Este de asemenea unul dintre cei opt membri ai grupului pentru drepturile pacienţilor ai European Society of Medical Oncology. În noiembrie 2015 a iniţiat discuţiile cu spitalele din Austria şi a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul şi tratamentul pacienţilor de la Colectiv în spitale din Austria şi Germania. În 2014 a fondat, alături de jurnalistă Melania Medeleanu, MagiCAMP, prima tabăra destinată exclusiv copiilor cu afecţiuni oncologice din România. Tabăra este gratuită şi funcţionează pe baza de voluntariat şi donaţii.
 
Se pare că o altă varianta luată în calcul ar fi fost Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii